ceturtdiena, 2010. gada 29. jūlijs

A.Lēds: "Uz redzi, nejēgas banķieri!"

Publicēts no www.tautasforums.lv


Endrjū Lēds (Andrew Lahde), amerikāņu hedge fonda vadītājs, realizējis vairāk kā 800% pelņu kredītu krīzes laikā, aiziet no amata un finanšu industrijas vispār. Šeit lasāma viņa atvadu vēstule investoriem.


Nerakstu, lai ļauni priecātos, ņemot vērā tās finansiālās sāpes, ko šobrīd visi pārdzīvo. Nerakstu arī, lai tālāk ko paredzētu, tā kā lielākā daļa manu ieskatu, kas izklāstīti iepriekšējās vēstulēs ir vai nu piepildījušies, vai arī šobrīd realizējas. Tā vietā, es šodien rakstu, lai atvadītos.

trešdiena, 2010. gada 14. jūlijs

...

Svarīgāks par vietu kurā Tu atrodies ir virziens kurā Tu pārvietojies.

pirmdiena, 2010. gada 12. jūlijs

ceturtdiena, 2010. gada 8. jūlijs

Žurku karalis

Publicēts no www.aisbergs.lv

Krievijā (arī Latvijā – tulkotāja piezīme) esošā situācija ir radīta pielietojot tehnoloģiju, kas pazīstama ar nosaukumu „žurku karalis”. Šīs tehnoloģijas uzdevums – sagraut sociālās konstrukcijas neredzamos atslēgas mezglus, savienojumus un pamatus. Radīt sadrumstalotības atmosfēru, kad katrs ir par sevi un nav tāda jēdziena kā „savējais”. Lai to panāktu ir jāsalauž tikumība. Salauztas tikumības rādītājs ir uzvedība, kad savējais nodod savējo.

trešdiena, 2010. gada 7. jūlijs

Veidojums Ēģiptē


Skatīt lielāku karti

World According to Monsanto (krievu valodā)

Dokumentālā filma par ģenētiski modificētajiem organismiem.


Ekonomiskā okupācija jeb kāpēc slēpj patiesos krīzes cēloņus?

Sergejs Ancupovs, Nacionālo resursu institūta direktors, publicēts no www.apollo.lv (07.07.2010)

Daudzi lietpratēji Latvijā un ārzemēs piekrīt Nacionālo resursu institūta (NRI) ekspertu viedoklim, ka tieši milzīga un nekontrolēta ārvalstu kapitāla ieplūšana Latvijā, ignorējot mūsu valsts ekonomikas un iedzīvotāju intereses, ir galvenais mūsu ekonomiskās krīzes cēlonis. Bet tas, ka līdzīgu secinājumu izdarīs arī Starptautiskā Valūta fonda vadošie eksperti, ieskaitot pat Latvijas misijas bijušo vadītāju Annu-Mariju Guldi (Anne-Marie Gulde), tiešām ir pārsteidzoši.
Krīzes sākumā NRI eksperti brīdināja, ka IKP kritums būs ap 20%, un uzreiz tika nodēvēti par situācijas dramatizētājiem un nomelnotājiem. Tajā laikā, kā jūs zināt, SVF un arī Latvijas oficiozs, pat pretēji pašu veiktajiem aprēķiniem, prognozēja četras reizes mazāku Latvijas ekonomikas sarukumu – 5%. Pēc dažiem mēnešiem viņi tika spiesti plānus koriģēt tuvāk tiem pašiem 20%. Un, pēc vairāk kā gada – arī SVF politikas dokumentos (1)* parādījās doma, ka nekontrolēta (ārvalstu) kapitāla ieplūšana var izraisīt «burbuļus, aktīvus bumus un to sagraušanu».